Kokken Birk


«Pappa, du kan sitte på stua mens jeg lager noe godt til deg.»
Hm … Skeptisk, men han må jo få sjansen til å prøve seg. Dessuten frister godstolen veldig akkurat nå. Nisser og dverger som vanligvis bygger i berget har satt i verk ett større prosjekt inne i hodet mitt. Det romsteres en god del på kjøkkenet også, men vi har hørt verre. Det rotes i skap og noe blir banket litt hardt, men samboeren og jeg lar ham drive på.
«Pappa? Rydder kokker etter seg på kjøkkenet?»
Jeg tviler på at Hellstrøm og co rydder og vasker så mye når de er på jobb, det er nok noen med lavere rang som tar seg av grovarbeidet der. Tror nok det vil slå tilbake på meg selv hvis jeg sier sannheten, det er litt uenigheter rundt rangordningen her i huset for å si det sånn.
«Ja Birk, det er det kokken gjør mens servitøren serverer maten.»
Intet svar, men jeg hører at lokket til søppeldunken blir åpnet og at noe foregår der ute.
Etter en god stund kommer han ut fra kjøkkenet med en oransje plastkopp i den ene hånda. Han klapper meg forsiktig på hodet og gir meg koppen.
«Vær så god Pappa. Nå kan du kose deg litt.»
Jeg sier selvfølgelig tusen takk og smiler selv om jeg er litt skeptisk til innholdet. Noen av mateksperimentene hans har gjort inntrykk på smaksløkene mine for å si det sånt. Titter nervøst ned i koppen. Under potetgullet ser jeg bananer, en dæsj Nugatti, Kelloggs Honni-Korn og noen peanøtter. Funket egentlig veldig bra med litt melk på. Kanskje han blir kokk likevel? Snill er han i hvert fall.

AboutJørn Johansen

Femti, feit og ferdig. Jobber treskift i næringsmiddelindustrien. Er pappaen til Birk og er glad for det, men savner en bruksanvisning. Liker å lese og høre på metal. Liker ikke danseband og laks.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *