Badetid.

Bading har alltid vært morsomt for liten og stor. Dette innlegget er opprinnelig publisert på Facebook 2.Februar 2015. Da var Birk ett og ett halvt år.

“Bade pappa, bade”

En liten hånd napper meg i buksebenet. Jeg ser ned og blir møtt av et bestemt blikk.

«Bade»

Tasseladden setter stø kurs mot badet, vel, så stø kurs som en liten gutt kan holde. Bleia henger ganske lavt i pysjen og det er definitivt brødsmuler i håret. Definitivt tid for et morgenbad. Jeg rusler etter og setter balja på plass i dusjkabinettet før jeg skrur på dusjen. Straks vannet er varmt nok legger jeg dusjslangen ned i balja og begynner å fylle den. Jeg kaster en del av badelekene hans opp i balja. Birk strever for å komme forbi meg.

«Bade!»

Mens balja fylles, legger jeg Birk på stellebordet og begynner å kle av ham. Ikke enkelt, små gutter hater å ligge stille, men jeg får jobben gjort. Bleia blir fjernet uten uhell og rumpa får en kjapp vask. En rask tannpuss blir det også før tålmodigheten er slutt.

«Bade!»

Jeg løfter gutten ned i badebaljen. Gutten fryder seg og begynner å drukne endene sine. Jeg setter meg ned på golvet med bena i kryss for å komme så nær som mulig. Baljen dras så langt mot meg som mulig.
Birk lukker dusjdørene.

«Borte!»

Jeg åpner dem igjen.

«Tittei!»

Plutselig kommer den grønne ballen seilende mot meg, jeg tar imot og sender den tilbake.
Gjentas. Mange ganger. Birk peker på dusjhodet. Jeg reiser meg opp og skrur på vannet, ikke for mye selvsagt.
Birk elsker å kjenne vannstrålene mot kroppen, men ikke i ansiktet, det er ikke gøy. Jeg har en hånd på hver skyvedør. Rask eller våt, det er alternativet.

Jeg har aldri vært rask.

Gutten ler, smiler og skravler i vei.
Oss gutta. Ekte lykke og bare begynnelsen på dagen.
Nå sover Lille Grom, mens jeg tar en liten hvil før jeg skal tømme vaskemaskinen og surre dopapiret tilbake på rullen.

AboutJørn Johansen

Femti, feit og ferdig. Jobber treskift i næringsmiddelindustrien. Er pappaen til Birk og er glad for det, men savner en bruksanvisning. Liker å lese og høre på metal. Liker ikke danseband og laks.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *